Ο Νίκος Παπαϊωάννου είναι Chef! Μιλώντας με σύγχρονους όρους ένας από τους λίγους Chef Σε πολύ μικρή ηλικία (στα 26 του) και έχοντας περάσει αρκετά χρόνια στην κουζίνα, εκεί δηλαδή που «ανδρώνεται» ένας σεφ, κατάφερε να κερδίσει την ύψιστη διάκριση του χώρου, . Δεν είναι εύκολο πράγμα. Θέλει ταλέντο, θέλει πειθαρχία, και σχεδόν όλο σου το χρόνο!
Για να γίνει σεφ?
Γενικότερα είναι δύσκολο να γίνεις καλός σεφ γιατί εκτός από το μαγείρεμα που σίγουρα πρέπει να κατέχεις πρέπει να έχεις κι άλλες ικανότητες όπως διοικητικές! Ο μάγειρας από τον σεφ διαφέρει. Κι εκεί είναι που το χάνουμε πολλές φορές! Πρέπει να περάσεις από όλα για να γίνεις καλός σεφ!
Ποια συμβουλή δίνεις σε όποιον θέλεις να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα?
Δουλειά, δουλειά, δουλειά! Όλα έρχονται μέσα από αυτό! Πρέπει να έχεις ανοιχτούς ορίζοντες και να ψάχνεσαι συνεχώς! Το πιο σημαντικό είναι όμως να είσαι ταπεινός, πειθαρχημένος, σεμνός και να ακούει πάντα τους μεγαλύτερους!
No comments:
Post a Comment